Raceportræt

Lille hund med masser af personlighed

Dværgschnauzeren er en kvik, vagtsom og nærværende hund, der elsker selskab og nemt lader sig friste til lidt sjov og ballade. Det er en social hund, der elsker selskab, og derfor bør den ikke være alene mere end fire til fem timer dagligt. Den elsker at følge med overalt, tilpasser sig nemt og er sjældent rastløs eller urolig. Det er en meget social hund, der stortrives i en flok – også med hunde af samme køn.

Fysik

Dværgschnauzeren er en kvadratisk hund og måler 30-35 cm i skulderhøjde og vejer 7-9 kg. Dens karakteristiske udtryk med skæg og øjenbryn gør den let genkendelig. Den findes i fire farvevarianter peber/salt, sort/sølv, sort og hvid.

Dværgschnauzeren er en trimmehund, og passer du den som den skal, får du en hund, der ikke fælder eller lugter.

Pelspleje

Dværgschnauzeren er en trimmehund med underuld og en ru dækpels, som skal trimmes ned 2-4 gange om året. Du kan lære at gøre det selv eller få det gjort hos en professionel trimmer, der har erfaring med trimning af dværgschnauzere. Imellem trimningerne er der behov for, at du selv vedligeholder dværgschnauzerens pels. Pels, benhår og skæg skal redes igennem for filter mindst 2 gange om ugen, og der skal tages underuld af 1-2 gange om måneden. Til gengæld har du altid en dværgschnauzer, der ser velplejet ud og en hund, der ikke fælder.

Download FCI racestandard

Scroll to Top