Kvalitetsopdræt af sort/sølv dværgschnauzere
Kvalitetsopdræt af sort/sølv dværgschnauzere

Før du køber hvalp

Alle hvalpe er søde og det er let at falde for fristelsen til at anskaffe sig en lille nuttet hundehvalp. Men hvalpe bliver til voksne hunde med racespecifikke personligheder og behov for aktivering, som skal opfyldes for ikke at give problemer.

Du skal forhåbentlig leve sammen med din hund i mange år, så derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i racen og tager stilling til, om du kan opfylde hundens behov for aktivitet og samvær. Desuden skal du vælge en hund, som passer til dig og din familie og du skal være afklaret omkring hvor meget tid, I er indstillet i at bruge på aktivering af jeres hund.

At have hund kræver en indsats

En hund bør ikke være alene hjemme i mere end 5 timer dagligt og du skal tænke på, at hunden skal luftes hver dag. Hvis du har hus med have, er det ikke nok at lukke hunden ud i haven. Den skal ud at have nye oplevelser og møde fremmede lugte. Udover den daglige motion skal hunden opdrages, trænes og aktiveres for slet ikke at tale om pelspleje. Du må derfor regne med, at du dagligt skal bruge mindst 1½ time til at beskæftige dig med hunden – udover den tid du ellers er sammen med den.

En fælles beslutning

Beslutningen om at anskaffe en hund skal træffes af familiens medlemmer i fællesskab. Det er meget vigtigt, at alle er indforstået med de ændringer i familien, som anskaffelsen af hunden vil indebære. Du skal tænke på, at der hele tiden skal tages hensyn til det nye familiemedlem. Hvis familien skal i byen, bør hunden altid komme med, når det kan lade sig gøre. Mange problemer med hunde skyldes, at de ikke oplever nok.

Hvis hunden bliver anskaffet af hensyn til børnene i familien, bør du tænke på, at valget af hund samt pasning og pleje af den altid er de voksnes ansvar og derfor også dem der skal have tid til at tage sig af hunden i hverdagen.

Økonomi

Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over udgiften til foder, skal du regne med udgifter til udstyr, træning, hundeforsikring, vaccinationer, loppe- og tægemidler, regelmæssige og uforudsete dyrlægebesøg og udgifter til pelspleje.

Mange års glæde

Har du og din familie efter nøje overvejelser af disse forhold taget beslutningen om at købe hund, kan du til gengæld se frem til mange års glæde med det nye familiemedlem.

Hvalpene socialiseres
Hvalpene socialiseres